CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP Extra Muros: Düsseldorf

Van 16 tot en met 18 november gaat in de hallen van de voormalige staalfabriek Areal Böhler de tweede editie van Art Düsseldorf door. Op deze kunstbeurs tonen zowel kunstgalerijen uit het Rijnland, Duitsland en de Benelux als een selectie van internationaal gerenommeerde galerijen kwaliteitsvolle moderne en hedendaagse kunst. Ook de Brusselse galerie Albert Baronian zal op Art Düsseldorf vertegenwoordigd zijn, met o.a. werk van Leen Voet, die vanaf 17 november bij CIAP een solotentoonstelling heeft. 

K21 presenteert een mooi overzicht van het oeuvre van de Chinese kunstenares Cao Fei via video’s, foto’s, multimedia-installaties en tekeningen uit de periode 1995-2017. In de inkomhal van het museum en op de Bel Etage kunnen we conceptueel werk van de Amerikaanse kunstenares Lutz Bacher zien. K21, het museum van hedendaagse kunst van de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, is intussen klaar met de renovatiewerken en we kunnen dus genieten van de vernieuwde opstelling van hun permanente collectie en de installatie “in orbit” van Tomàs Saraceno.

Wie liever de tentoonstelling “Paul Klee: A Collection Travelling Around the World” en het nieuwe  tentoonstellingsproject “museum global” bezoekt, kan met de museumshuttle of te voet naar K20 op de Grabbeplatz gaan. Ook een bezoek aan NRW Forum (“Im Zweifel für den Zweifel”) of de Kunsthalle (Ulrike Müller) of een andere persoonlijke keuze is een optie.  

Praktische afspraken

09:00 Vertrek parking achter Cultureel Centrum, Kunstlaan, Hasselt

09:20 Carpoolparking Lummen

11:00 Bezoek aan K21 (of andere optie)

14:30 Vertrek naar Art Düsseldorf

18:30 Terugrit. Terug in Lummen rond 20 uur en in Hasselt rond 20:20 uur.

 

Inschrijven kan telefonisch op het nummer 011 225321 van CIAP. De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden en 35 euro voor niet-leden. Entreegelden zijn in dit bedrag niet inbegrepen; deze worden in de bus opgehaald. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP, Lombaardstraat 23, 3500 Hasselt, met de mededeling ‘excursie Düsseldorf 18-11-18’.