CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP DAGUITSTAP ZONDAG 26 FEBRUARI 2017

Voor onze tweede daguitstap van 2017 bieden we een welgevulde combi     DEN HAAG - VOORLINDEN aan.

10 uur: MUSEUM BEELDEN AAN ZEE: Picasso aan Zee, Keramiek & Sculptuur,http://www.beeldenaanzee.nl/

Wie deze winter naar museum Beelden aan Zee komt, kan zich verwonderen over verrassende sculpturen van Pablo Picasso (1881 – 1973) en genieten van de warme, mediterrane kleuren van zijn keramische werken uit de jaren na 1947. In de tentoonstelling worden unieke exemplaren in keramiek getoond evenals zeldzame beeldhouwwerken uit de beste museale en particuliere collecties van Europa.

11:15 uur: GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG https://www.gemeentemuseum.nl/

Het Gemeentemuseum van Den Haag heeft naast een uitgebreide vaste collectie beeldende kunst, een unieke glascollectie en een mooie collectie Delfts blauw, ook altijd een divers aanbod van tijdelijke tentoonstellingen. Tijdens ons bezoek kan je een selectie maken uit de volgende tentoonstellingen:  

-               Rinus Van de Velde: speciaal voor het Gemeentemuseum maakte de Antwerpse kunstenaar een volledig nieuwe installatie uit tekeningen en sculpturen, waarin hij refereert aan de grote schilders van de 20ste eeuw.

-               Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst vertelt het verhaal van de vriendschap en wederzijdse beïnvloeding tussen twee schilders, die heeft geleid tot het inhoudelijk fundament van De Stijl, dat in 2017 honderd jaar geleden is opgericht. Nederland viert dit met een feestjaar, waarin het Gemeentemuseum met ’s werelds grootste Mondriaan-collectie en ook een van de grootste De Stijl-collecties het middelpunt is.

-               Lee Bontecou: een grote tentoonstelling met meer dan 100 werken, waaronder tekeningen, (hangende) sculpturen, keramische objecten en reliëfs uit alle stadia van haar carrière.

-               Hubert de Givenchy, To Audrey with love: in nauwe samenwerking met de Franse couturier de Givenchy presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn muze Audrey Hepburn.

Of je kan terecht in het vlakbij gelegen Fotomuseum en GEM, museum voor actuele kunst. Na een korte verbouwing opende het Fotomuseum op 17 december weer de deuren met  drie bijzondere tentoonstellingen: een groots oeuvreoverzicht van de legendarische Zwitserse Magnumfotograaf Werner Bischof (1916-1954) ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar, de solotentoonstelling Ask the Dusk van de Belgische fotografe Lara Gasparotto (1989) en de nachtelijke en schemerrijke hoogtepunten uit de collectie van het Gemeentemuseum in Nacht ontwaakt. http://www.fotomuseumdenhaag.nl/

Het GEM, dat in hetzelfde pand is gevestigd, brengt een eerbetoon aan Sol LeWitt, een van de belangrijkste grondleggers van de conceptuele kunst en de Amerikaanse Minimal Art. http://www.gem-online.nl/

14:15 uur: We zetten koers naar het nieuwe MUSEUM VOORLINDEN in Wassenaar. http://www.voorlinden.nl/

De eerste collectiepresentatie van het vorig jaar geopende museum gaat over het plezier van het kijken, vergelijken en ontdekken. In Full Moon zijn ruim 40 kunstwerken uit verschillende periodes, stromingen en stijlen bijeengebracht.

De tweede tijdelijke soloshow ‘Martin Creed – SAY CHEESE!’ omvat circa 40 werken die een coherente afspiegeling van Creeds veelzijdige oeuvre vormen en ons uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan in zijn universum: een belevingswereld vol humor en zelfspot maar ook met een kritische blik op de maatschappij.  

17:00 uur: terugreis

Praktisch: Vertrek in Hasselt (parking CCHa) om 7.30 uur en in Lummen (carpoolparking) om 7.50 uur. Terug in Lummen rond 19.30 uur en in Hasselt rond 19.50 uur.

Inschrijven kan vanaf nu telefonisch op het nummer 011 22 53 21 van CIAP.  De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden en 35 euro voor niet-leden. Entreegelden zijn in dit bedrag niet inbegrepen. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP met de mededeling ‘excursie Den Haag 26 februari 2017’.