CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: Somewhere to Disappear

CIAP CINEMA is een platform voor experimenten binnen de audiovisuele kunsten, toont tegendraadse filmklassiekers en biedt jonge filmmakers de kans om nieuwe werken te screenen. Het tweewekelijks programma werkt aanvullend en verdiepend op de lopende tentoonstellingen in CIAP.

Somewhere to Disappear
(FR: Laure Flammarion, Arnaud Uyttenhove, 2010, 57’)

Tussen 2006 en 2010 werkte de Amerikaanse fotograaf Alec Soth aan zijn boek Broken Manual. In deze intieme documentaire volgen we Soth op zijn zoektocht langs de zelfverkozen kluizenaars van de VS. 
Fotograaf Alec Soth (1969) brak in 2004 door met zijn fotoboek Sleeping By the Mississippi, waarvoor hij de mensen en plaatsen langs de Mississippi portretteerde. In zijn volgende boek, Niagara uit 2006, toonde hij de verlopen huwelijksindustrie langs de Niagara-watervallen. Met Broken Manual besloot Soth op zoek te gaan naar andere manieren om de complexe verhouding tussen de Verenigde Staten en haar buitenbeentjes uit te beelden.
Somewhere to Disappear werd gemaakt door Belg Arnaud Uyttenhove en de Franse Laure Flammarion. De film is een aandachtige portrettering van die mensen die de samenleving de rug hebben toegekeerd, van de spanning die bestaat tussen creëeren en vluchten.

Aanvang: 19u30
Toegang: 5 euro
Leden: 2,5 euro
Reservatie is niet vereist.