CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP-kunstuitstap Fabre/Troubleyn – Axel Vervoordt Gallery

CIAP-kunstuitstap zaterdag 9 december 2017
Fabre/Troubleyn Antwerpen – Axel Vervoordt Gallery Wijnegem

Jan Fabre is geen onbekende voor CIAP. Bij onze kunstexcursies komen we zijn werk regelmatig tegen. Bovendien, en dat is minder geweten, heeft hij in 1993 ook een editie voor CIAP gemaakt. Op 9 december gaan we naar zijn werkplek in Antwerpen in het voormalige Ringtheater dat door architect Jan Dekeyser werd herbouwd voor Fabres gezelschap Troubleyn. Dekeyser en Fabre hebben er ook een collectie kunstwerken in geïntegreerd met klinkende namen als Marina Abramavoc, Guillaume Bijl, Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Michel François, Kris Martin, Luc Tuymans, Koen Vanmechelen en Henk Visch.
Tijdens een rondleiding maken we kennis met het gebouw en de kunstwerken.

http://www.troubleyn.be/nl/laboratorium

De naam van Axel Vervoordt klinkt even luid als die van vermelde kunstenaars, met wie hij trouwens soms werkte als curator van enkele smaakmakende tentoonstellingen in het Palazzo Fortuny tijdens de Biënnale van Venetië. Kunstverzamelaar en antiquair Axel Vervoordt heeft zijn galerie en werkplek sinds begin dit jaar in een industriële site aan het Albertkanaal in Wijnegem gevestigd. Onder de leiding van Laure Decock maken we er kennis met de kanaalsite en kunnen we ook de pas geopende tentoonstelling Proximately van de Ghanese beeldend kunstenaar El Anatsui bezoeken. Hij werkt vaak met al gebruikt materiaal dat hij in zijn onmiddellijke omgeving vindt, zoals drankdoppen, waarmee hij grote ‘lappen’ maakt.

http://www.axel-vervoordt.com/en/gallery

Praktische afspraken:

Vertrek in Hasselt (gratis parking CCHa, Kunstlaan) om 9:10 uur en in Lummen (carpoolparking) om 9:30 uur.

10u30-12u30 bezoek Jan Fabre/Troubleyn
14u-16u bezoek AxelVervoordt Gallery

Terug in Lummen rond 17 uur en in Hasselt rond 17:20 uur.
Maximum aantal deelnemers: 30. Momenteel is er een wachtlijst. Inschrijven kan tot vrijdag 1 december telefonisch op het nummer 011 22 53 21 van CIAP.

De kostprijs van deze kunstuitstap bedraagt 35 euro per persoon voor leden. Het entreegeld en het vervoer met de bus zijn in dit bedrag inbegrepen. De inschrijving wordt pas definitief na overschrijving van 35 euro (voor vrijdag 1 december) op het rekeningnummer BE23 33500271 0891 van CIAP met de mededeling ‘excursie 9 december 2017’.