Het Kabinet: Martin La Roche

02.07.15
—01.08.15

HET KABINET geeft een beloftevolle kunstenaar de kans om zijn/haar werk gedurende een maand in CIAP te presenteren. In juli verwelkomen we Martin La Roche met zijn tentoontselling Natural Mind.

Vernissage 02 JUL om 18u30
Tentoonstelling 03 JUL - 02 AUG

 

Martin La Roche (°1988) studeerde Beeldende Kunst op de Universiteit in Chili. In 2013 verhuisde hij naar nederland om daar zich verder te verdiepen in de Jan Van Eyck Academie. Martin woont en werkt op dit moment in Amsterdam.
Meer info op zijn website.

Natural:mind is de titel van een verzameling essays geschreven door Vilem Flusser in 1979. In de teksten analyseert Flusser diverse natuurlijk ogende objecten en reflecteert hierover vanuit verschillende standpunten.  De verzameling essays geeft op een interessante manier weer hoe cultureel beïnvloed onze perceptie over natuur is. 

In 2013 vertelde een tekstbordje onder een boom in de Botanische Tuin van Lissabon een verhaal over de boom en zijn soort.  Op een bepaalde manier legde dit verhaal een culturele laag over de stam, takken en bladeren van de levende boom.

De opstelling in het Kabinet in Hasselt is een re-enactment van het eenvoudige beeld uit Lissabon.  Het landschap en de tijd verschillen, maar het verhaal gebruikt dezelfde woorden en beelden.