CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

Daguitstap naar de Biënnale van de Schilderkunst

 

De biënnale wil het recente kunsthistorische verleden van de schilderkunst contextualiseren en actualiseren. Deze vierde editie focust op het thema van ‘de toets’ waarmee een schilder de verf op doek zet.

Het Museum Dhondt-Dhaenens (Deurle) vertrekt van werk van Rik Wouters en Henri-Victor Wolvens en brengt hen in relatie met werk van onder meer Niele Toroni en Kjell Nupen. Een even ongewone confrontatie is te zien in het Museum van Deinze en de Leiestreek (Deinze). Daar hangen vaste waarden als Gustave Van de Woestijne, Constant Permeke en Felix De Boeck tussen hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas, Virginie Bailly, Gerard Richter en Fik van Gestel. Het Raveelmuseum (Machelen-aan-de-Leie) ten slotte brengt een zeer gevarieerd aanbod van James Ensor over de jonge Roger Raveel tot onder meer Bram Bogaert, Bernd Lohaus, Luc Tuymans en Walter Swennen.

Praktisch: Vertrek in Hasselt om 8u00 (parking van CCHasselt), om 8u30 in Bekkevoort.  Terug in Bekkevoort om 18u30, in Hasselt om 19u00.  Prijs busreis: 25 euro voor CIAP-leden, 32 € voor niet-leden.  De betaling dient te gebeuren met de vermelding ‘uitstap 6 september’ op BE23 3350 0271 0891. 

De toegangsprijzen voor de tentoonstellingen zijn nog niet inbegrepen.  Inschrijven kan enkel telefonisch via het secretariaat op 011-22.53.21.