CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

EXTRA MUROS: KEULEN

Op zondag 17 maart plant CIAP een artistieke voorjaarsuitstap naar Keulen. In het Wallraf-Richartz-Museum loopt dan nog de grote overzichtstentoonstelling over driehonderd jaar Amerikaanse kunst: ‘Es war einmal in Amerika’. Met meer dan 130 bruiklenen uit vele Amerikaanse collecties is het museum de uitdaging aangegaan om een overzicht te geven van 1650 tot 1950, van de koloniale periode tot het abstract expressionisme, waarin bekende topstukken samenkomen met onbekendere werken uit de kunstgeschiedenis.

Wie zich na dit groepsbezoek graag verder verdiept in beeldende kunst uit de 20ste en 21ste eeuw, kan naar het Museum Ludwig gaan, een van de toonaangevende kunstmusea van Duitsland. Hun vaste collectie bevat onder andere een afdeling werken uit de Amerikaanse Pop-art, meesters van de Russische avant-garde, schilderijen van de Duitse expressionisten en van Picasso. De tijdelijke tentoonstelling ‘Hockney/Hamilton: Expanded Graphics’ toont werken op papier van beide Britse kunstenaars en twee films van James Scott. Het museum besteedt dit jaar ook extra aandacht aan het fotografisch werk van Alexander von Humboldt.

Een andere optie is een bezoek aan ‘Pas de Deux Romano-Germanic Kolumba’ in Kolumba, het contemplatieve kunstmuseum van het aartsbisdom Keulen, dat twee millennia westerse cultuur verenigt in de harmonieuze, minimalistische architectuur van Peter Zumthor. Of u kunt natuurlijk ook een eigen route uitstippelen en koers zetten naar een of meerdere van de kunstgalerijen en kunsthuizen die Keulen rijk is, zoals de Kölnischer Kunstverein. Inspiratie vindt u alvast op www.koelngalerien.de

Zondag 17 maart is tevens de laatste dag dat de groepstentoonstelling 'Köln um halb acht' in Temporary Gallery te bezichtigen is. De tentoonstelling is  ontwikkeld door en bestaande uit kunstenaars actief in Keulen; Céline Berger, Katja Davar, Bradley Davies, Reinhard Doubrawa, Julia Gruner, Magdalena Kita, Stefan Lochmüller, Andreas Maus, Nie Pastille, Uta Pütz, Judith Röder, Markus Saile, Silke Schatz, Ani Schulze, Denise Winter. 

Praktisch

07:40 Carpoolparking Lummen
08:00 Parking achter Cultureel Centrum, Kunstlaan, Hasselt
10:00 Bezoek aan ‘Es war einmal in Amerika’ in het Wallraf-Richartz-Museum
12:00 Programma naar eigen voorkeur
18:00 Terugrit. Terug in Hasselt rond 20 uur en in Lummen rond 20:20 uur.

Inschrijven kan telefonisch op het nummer 011 225321 van CIAP. De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden en 35 euro voor niet-leden. Entreegelden zijn in dit bedrag niet inbegrepen; deze worden in de bus opgehaald. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP, Lombaardstraat 23, 3500 Hasselt, met de mededeling ‘excursie Keulen 17-03-2019’.