CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: The Evil Dead

CIAP CINEMA is een platform voor experimenten binnen de audiovisuele kunsten, toont tegendraadse filmklassiekers en biedt jonge filmmakers de kans om nieuwe werken te screenen. Het tweewekelijks programma werkt aanvullend en verdiepend op de lopende tentoonstellingen in CIAP.

The Evil Dead (VS: Sam Raimi, 1981, 85’)

Een groepje vrienden gaat naar een huisje in de bossen. Ze vinden er het Boek der Doden en maken onbedoeld boze krachten wakker. Deze lowbudget horrorfilm van Sam Raimi groeide uit tot een van de invloedrijkste cultklassiekers ooit.
Hoofdrolspeler Bruce Campbell en Sam Raimi kenden elkaar al van kinds af aan. Met super-8-camera’s maakten ze kleine, vaak grappige filmpjes. Op twintigjarige leeftijd besloten ze, geïnspireerd door onder meer de horrorverhalen van H. P. Lovecraft, het erop te wagen. Met een bijeengesprokkeld budget van $90.000,- en een verzameling vrienden en familie kwam The Evil Dead uiteindelijk tot stand. Na een vertoning in een zijprogramma van Cannes schreef horrorauteur Stephen King onverwachts een lyrische recensie, waarna de film de wereld veroverde. 
Met zijn bizarre humor, de effectieve ‘gore’-effecten en het gejaagde camerawerk creëerde Raimi een nieuwe standaard voor de tienerhorror.

Aanvang: 19u30
Toegang: 5 euro
Leden: 2,5 euro
Reservatie is niet vereist