CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

GEANNULEERD Met CIAP naar de Biënnale van de Schilderkunst

Update 14.10.20

Helaas, vanwege aangepaste coronamaatregelen wordt onze uitstap geanuleerd. We houden jullie op de hoogte over toekomstige mogelijkheden. Diegene die al betaald hebben krijgen in de komende dagen hun geld terug.

 

--

Kriebelt het bij jullie ook om - eindelijk – opnieuw samen een kunstuitstap te doen? Wel, we hebben voor de snelle beslissers een autocar en 30 entreetickets gereserveerd voor de finissage-dag van de Biënnale van de Schilderkunst. MDD (Museum Dhondt-Dhaenens), mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) en RRM (Roger Raveel Museum) sloegen de handen in elkaar en presenteren samen een sterke 7de editie van deze Biënnale.

Onder de titel Binnenskamers bieden de drie beeldende kunstmusea aan de Leie ons de ideale gelegenheid om een ​​breed smaakpalet van moderne en hedendaagse schilderkunst uit binnen- en buitenland te ontdekken. Met historische figuren zoals Jean Brusselmans, Gust De Smet, Emile Claus en Roger Raveel tot hedendaagse kunstenaars zoals Chantal Akerman, Joëlle Dubois, Walid Raad, Bendt Eyckermans en Luc Tuymans, toont de Biënnale een unieke dwarsdoorsnede van het medium in al haar diversiteit. De werken in de Biënnale representeren een even breed scala aan soorten fysieke binnenruimtes waaronder het atelier, het huiselijk interieur maar ook de innerlijke ruimtes van de verbeelding en de psyche. 

Hoewel de thematiek van Binnenskamers al lang voor het uitbreken van het coronavirus werd gekozen, krijgt het een bijzonder krachtige weerklank na de lockdown waarmee een groot deel van de wereld te maken had. Elke partnerinstelling in de Biënnale van de Schilderkunst benadert deze kwestie op een eigen manier, terwijl ze een gemeenschappelijk kader delen: werken uit hun eigen collecties gaan in dialoog met bruiklenen uit openbare en privécollecties, maar ook met hedendaagse kunstwerken. De inbreng van elk van de drie curatoren – in twee van de drie deelnemende musea zijn er sinds kort nieuwe curatoren – getuigt van inzicht, eigenheid en persoonlijkheid.

Praktisch

Inschrijven kan tot en met 14 oktober via e-mail: info@ciap.be. De uitstap wordt georganiseerd i.s.m. Violettacars en gaat door als er minstens 25 inschrijvingen zijn. De deelnameprijs bedraagt €26 voor CIAP-leden. Het entreegeld wordt in de bus opgehaald (€9 voor de drie locaties van de Biënnale, met museumPASS gratis). De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP (met de mededeling kunstuitstap 18-10-2020). 

We reizen coronaproof: alle deelnemers dragen een neusmondmasker op de bus en in de musea en respecteren de afstandsregel. We voorzien best een eigen lunchpakket of wie dat wenst kan in Deinze een lichte lunch nemen.

8.40u: vertrek in Hasselt (parking achter CCHa) en 9.00u in Lummen (carpoolparking)
11u: Roger Raveel Museum in Machelen-aan-de-Leie
13u: Mudel in Deinze
15u: Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle-Sint-Martens-Latem
16u: bezoek aan de tentoonstelling van Gideon Kiefer in het Gevaert-Minnemuseum in Latem
Rond 19u terug in Lummen en rond 19.20u in Hasselt