CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

UITSTAP / Den Haag

GEMEENTEMUSEUM 
KAREL APPEL

In 2016 is het tien jaar geleden dat Karel Appel is overleden. Gemeentemuseum Den Haag belicht met dit grootse retrospectief, bestaande uit 67 schilderijen, 12 beelden en meer dan 60 tekeningen, Appel vanuit verschillende gezichtspunten. Zo komen zijn vroege interesse in Outsider Art aan bod, zijn experimenten met uiteenlopende stijlen en de zeer eigen – soms bijna abstracte – interpretatie van klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap en het stadsgezicht. 

GEMEENTEMUSEUM
JAN TOOROP

Jan Toorop (1858-1928) behoort met Van Gogh en Mondriaan tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit de periode rond 1900. Het werk van Toorop wordt vaak geassocieerd met art nouveau, maar hij werkte ook neo-impressionistisch en symbolistisch en was een van de vernieuwende krachten binnen de schilderkunst. Het Gemeentemuseum schetst aan de hand van zo’n 150 werken, waaronder vele topstukken, Toorops veelzijdigheid.

 

Zoals altijd geven we ook wat tips om nog meer uit je bezoek aan Den Haag te halen. Zo kan je in het GEM terecht voor AUKJE KOKS en presenteert het Fotomuseum op dat moment ROBIN DE PUY.

 

PRAKTISCH

Vertrek in Hasselt (parking CCHa) om 8 uur en in Bekkevoort (carpoolparking) om 8:30 uur. Terug in Bekkevoort rond 19:30 uur en in Hasselt rond 20:00 uur.

Inschrijven kan vanaf nu telefonisch tijdens de openingsuren van CIAP op het nummer 011 22 53 21. De kostprijs van de busreizen bedraagt:
25 euro per persoon voor leden,
15 euro voor Ciap Young Friends en
32 euro voor niet-leden.
In dit bedrag zijn de entreegelden niet inbegrepen.