Vacature Artistiek Directeur CIAP/FLACC

18.01.21
—30.03.21

Deadline verlengd: solliciteer vóór 31 maart 2021  


CIAP is een platform voor hedendaagse kunst, opgericht in 1976 door een burgercollectief, en heden gevestigd op C-mine, een herbestemde voormalige mijnsite in Genk (BE) op een boogscheut van de Nederlandse en Duitse grens. CIAP is gestructureerd naar het model van een Kunstverein en biedt naast tentoonstellingen zijn leden ook lezingen, atelierbezoeken en uitstappen
aan en geeft regelmatig edities uit.

 

FLACC schept als werkplaats voor beeldende kunstenaars de organisatorische, inhoudelijke en technische voorwaarden om een aantal unieke kunstenaarsprojecten te realiseren. Daartoe selecteert de organisatie jaarlijks maximaal acht kunstenaars – uit binnen- en buitenland, jong en ervaren – om een nieuw project op te zetten, waarbij de kunstenaars onbeperkt gebruik kunnen maken van onze uitgebreide faciliteiten en een grondige inhoudelijke en organisatorische ondersteuning krijgen tijdens de voorbereiding en realisatie van het project.

 

CIAP en FLACC zijn erkend door de Vlaamse overheid in het kader van het Kunstendecreet en werken momenteel, in overleg met de stad Genk, aan de transformatie naar een nieuwe organisatie, die sterkten van beide partners combineert. Samen realiseren CIAP en FLACC tegen 2023 op de C-mine-site een nieuwe infrastructuur ontworpen door de architectenbureaus 51N4E en Point Supreme.Wie zoeken wij:

Wij zijn op zoek naar een creatieve, gedreven professional, die de leiding neemt in het uittekenen en uitvoeren van de artistieke plannen en de hiermee samenhangende grote lijnen van het financieel beheer van CIAP/FLACC en dat in het kader van de nieuwe ontwikkelingen op C-mine. Als artistiek directeur bepaal je de artistieke werking van CIAP/FLACC en cureert ambitieuze projecten in nauw overlegt daarvoor met het team en de artistieke commissie. Je werkt nauw samen met kunstenaars uit binnen- en buitenland en weet ideeën te vertalen in een ambitieus, maar realistisch kader. Je ontwikkelt een ambitieus beleidsplan met het oog op de subsidieaanvraag die eind 2021 bij de Vlaamse overheid moet worden ingediend voor de werking van de organisatie en het nieuwe samenwerkingsverband in de jaren 2023-2027.Ervaring en Takenpakket:

 • Je hebt een diploma universitair of hoger onderwijs.
 • Je hebt grote interesse in / affiniteit met de hedendaagse beeldende kunsten.
 • Je hebt enkele jaren relevante ervaring met artistieke projecten (minstens 5 jaar).
 • Je hebt een zakelijke kennis, bij voorkeur in de sociaal-culturele sector, en een relevant netwerk.
 • Je hebt ervaring als leidinggevende en bent bij uitstek iemand die verbindend werkt en het beste in anderen naar boven kan halen (in het externe netwerk, de interne organisatie en bij kunstenaars).
 • Je respecteert deadlines, kan verschillende taken tegelijk behandelen en prioriteiten bepalen.
 • Je getuigt van een zelfstandig organisatievermogen dat flexibiliteit, besluitvaardigheid en nauwkeurigheid weet te combineren.
 • Je zoekt creatief naar oplossingen, je bent gemotiveerd om de financiële stromen consistent te onderhouden en te verbreden.
 • Je bent proactief, je brengt ideeën aan zonder solo-slim te spelen, je handelt in overleg.
 • Je bent flexibel en bent bereid om in een variabel uurrooster te werken.
 • Je beheerst voldoende het Nederlands en het Engels, alle andere talen zijn een pluspunt.
 • Je neemt de leiding in het uittekenen en uitvoeren van de artistieke plannen van CIAP/FLACC, in nauwe en open samenwerking met de artistiek leider van het werkatelier en andere collegas.
 • Je bepaalt de artistieke werking van CIAP/FLACC en cureert ambitieuze projecten in nauw overleg met het artistiek commissie en het team.
 • Je ontwikkelt samen met de artistiek leider van het werkatelier en de zakelijk directeur en de andere collegas een ambitieus beleidsplan met het oog op de subsidieaanvraag die eind 2021 bij de Vlaamse overheid moet worden ingediend voor de werking van de nieuwe organisatie CIAP/FLACC.
 • Je werkt nauw samen met kunstenaars uit binnen-en buitenland en weet een visie, ideeën te vertalen in een ambitieus, gedragen en realistisch kader.
 • Je bent de woordvoerder en het gezicht van de organisatie naar buiten en geeft ruimte aan je collega artistiek leider van het werkatelier om naar buiten te treden.
 • Je brengt verslag uit aan de raad van bestuur en de artistieke commissie op artistiek vlak, in een goede afstemming met de collega van het werkatelier.
 • Je stemt samen met de zakelijk leider de artistieke missie, visie en beleid af op het zakelijk beleid.
 • Je stelt jaarverslagen, beleidsplannen, subsidiedossiers en andere vormen van rapportering op.

Ons aanbod

We bieden een fulltime contract van onbepaalde duur. Je wordt beloond volgens cao PC 329 (sociaal-cultureel werk), hebt recht op vakantiegeld, eindejaarspremie, maaltijdcheques en een sociaal abonnement, en ICOM.

CIAP maakt geen onderscheid tussen kandidaten op basis van leeftijd, gender, etniciteit, seksuele geaardheid, geloof, beperking of nationaliteit. 

Een anciënniteit tot max. 10 jaar wordt meegenomen.

Solliciteren kan tot 31 maart 2021.
Indiensttreding: 1 mei 2021.

 


Stuur je kandidatuur met CV én motivatiebrief naar communicatie@ciap.be