CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

UITSTAP ’S HERTOGENBOSCH-TILBURG

Voor onze eerste daguitstap van dit najaar bieden we de combi 'S Hertogenbosch - Tilburg aan.

NOORDBRABANTS MUSEUM - DEN BOSCH 

‘Between the Lines’ (laatste dag): de Japanse kunstenaar Chiharu Shiota (Osaka, 1972) was in 2015 de sensatie van de 56ste Biënnale van Venetië met haar installatie ‘The Key in the Hand’. Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch organiseert haar eerste solotentoonstelling in Nederland. In totaal worden er in dit retrospectief overzicht 24 werken geëxposeerd, daterend van 1994 tot 2017, waaronder video’s, foto’s, tekeningen, grote en kleine draadsculpturen en een bronzen beeld. Speciaal voor de tentoonstelling maakte Shiota de ruimte vullende installatie ‘Uncertain Journey’. 

Verder kan je behalve de vaste collectie van het museum, met o.a. originele werken die Vincent van Gogh in Nuenen schilderde, de pas geopende tentoonstelling ‘Loving Vincent’ zien, die een unieke kijk achter de schermen van de bijzondere geschilderde animatiefilm over van Gogh geeft. Of grijp de laatste kans om de cultuurhistorische tentoonstelling ‘De jaren 80. Doemdenkers en positivo's’ te bezoeken.

DE PONT – TILBURG  

Op 12 september 2017 was het precies 25 jaar geleden dat De Pont zijn deuren opende voor het publiek. Het museum viert dit jubileum met de expositie ‘WeerZien’, waarin bijzondere kunstwerken die als bruikleen in een van de tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest, terugkomen als 'logés' die opnieuw worden uitgenodigd. De Pont grijpt terug naar solopresentaties die de geschiedenis van het huis markeerden van kunstenaars die nu tot de wereldtop behoren zoals Marlene Dumas, Roni Horn, Ai Weiwei, Bill Viola, Anish Kapoor, Thomas Schütte, Rosemarie Trockel of Jeff Wall. Monumentale installaties vinden een contrapunt in intieme kabinetten. 

TEXTIELMUSEUM – TILBURG   

Een bezoek aan het nabijgelegen Textielmuseum is ook altijd de moeite. Momenteel loopt er de tentoonstelling ‘Earth Matters’, samengesteld door Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano, met experimenten - van mode tot design - die bijdragen aan een duurzamer productieproces. De tentoonstelling‘Schitterend | Damast en Glas, van Klassiek tot Art Deco’  laat een samenspel zien van glaskunst en textielvormgeving in Nederland; van de klassieke 19de-eeuwse decoraties en de art nouveau rond 1900 tot de art deco in de jaren ’30.

PRAKTISCH 

Vertrek op zondag 15 oktober,  in Lummen (carpoolparking) om 8:30 uur en in Hasselt (gratis parking CCHa, Kunstlaan) om 9:00 uur. Terug in Lummen rond 18:30 uur en in Hasselt rond 19:00 uur.

Inschrijven kan vanaf nu tot en met vrijdag 13 oktober telefonisch op het nummer 011 22 53 21 van CIAP. De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden en 35 euro voor niet-leden. Entreegelden (12/10/12 euro) zijn in dit bedrag niet inbegrepen en worden in de bus opgehaald, behalve voor houders van een museumjaarkaart (vrije toegang). 

De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het gepaste bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP met de mededeling ‘excursie Den Bosch – Tilburg 15 oktober 2017’. Gelieve te vermelden of u museumkaarthouder bent.