CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

UITSTAP / 's Hertogenbosch - Tilburg

Vertrek in Hasselt (parking CCHa, Kunstlaan) om 8 uur en in Bekkevoort (carpoolparking) om 8:30 uur. Terug in Hasselt rond 19:00 uur en in Bekkevoort rond 19:30 uur.

Inschrijven voor deze excursie kan tot en met woensdag 17 februari. Gelieve te vermelden of u in het bezit bent van een museumjaarkaart.  

Inschrijven kan vanaf nu telefonisch tijdens de openingsuren van CIAP op het nummer 011 22 53 21. De kostprijs van de busreizen bedraagt 25 euro per persoon voor leden, 15 euro voor Ciap Young Friends en 32 euro voor niet-leden. In dit bedrag zijn de entreegelden niet inbegrepen.

 

 

’S HERTOGENBOSCH
Noord-Brabants Museum: JHERONIMUSCH BOSCH – Visioenen van een genie
http://boschexpo.hetnoordbrabantsmuseum.nl  

Ter ere van het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch keert het grootste deel van zijn oeuvre eenmalig terug naar zijn geboortestad Den Bosch. Topstukken uit vooraanstaande musea uit de hele wereld komen voor deze tentoonstelling naar de stad waar ze gemaakt zijn. Sommige schilderijen werden speciaal gerestaureerd. 

TILBURG
DE PONT : RONI HORN
http://www.depont.nl

Roni Horn (°1955) groeide op in New York en studeerde aan de Rhode Island School of Design en Yale University. In 1975 bezocht zij voor het eerst IJsland. Sindsdien vormen het unieke ruige landschap van dit land en het extreem wisselvallige weer voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Bij haar tweede expositie in De Pont ligt het accent op werk dat de laatste tien jaar is ontstaan, zoals de monumentale glassculpturen, fotowerken en recente series tekeningen. Door de aanvulling met tekeningen en foto’s uit de jaren tachtig en negentig krijgt de bezoeker een goed overzicht van haar oeuvre.

en/of
TEXTIELMUSEUM: SHEILA HICKS - Why not?
http://www.textielmuseum.nl

De solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Sheila Hicks (1934), pionier op het gebied van textiel en kunst. Met haar kleurrijke werk, dat varieert van monumentale, textiele installaties in gebouwen tot metershoge sculpturen en betoverende miniaturen, maakt zij sinds eind jaren 50 furore.