CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

uitstap De Zee (J. Hoet) Oostende

De Zee is de laatste tentoonstelling waaraan Jan Hoet intens werkte. Na zijn overlijden is ze opgevat als een eresaluut aan de ‘kunstpaus’. Samen met curator Phillip Van den Bossche, directeur van Mu.ZEE, is Hoet er opnieuw in geslaagd een keur aan binnen- en buitenlandse kunstenaars, jong en oud, nog actief of al overleden, aan te trekken.

De Zee blikt terug op de manier waarop de zee in de kunstgeschiedenis wordt verbeeld en geïnterpreteerd, vanaf het midden van de negentiende eeuw tot nu. De tentoonstelling start in het Mu.Zee waar werk van meer dan honderd kunstenaars te zien is. Een kleine greep uit de vele namen: Francis Alÿs, Joseph Beuys, Guillaume Bijl, Michaël Borremans, Dirk Braeckman, Paul Cézanne, Johan Creten, Thierry De Cordier, Ronny Delrue, Maurice Denis, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas, Jan Fabre, Fernand Khnopff, Anselm Kiefer, René Magritte, Herni Matisse, Panamarenko, Pablo Picasso, Gerhard Richter, Léon Spilliaert, Luc Tuymans, Anne-Marie Van Kerckhoven en Henk Visch.

De tentoonstelling beperkt zich niet tot het museum Mu.ZEE, maar brengt ons onder meer via De Grote Post, het Ensorhuis en het Thermae Palace tot op het strand. We ontmoeten onderweg werk van onder meer Franz West, Rodney Graham, Lawrence Weiner, John Baldessari, James Lee Byars, Bill Viola, Vaast Colson, Kris Martin, Jan Dibbets en Pascale Marthine Tayou.

Praktisch:
Vertrek in Hasselt om 8u00 (parking van CCHasselt), om 8u30 in Bekkevoort.  Vertrek in Oostende om 17u00.  Terug in Bekkevoort om ca. 19u00, in Hasselt ca. 19u30.  Prijs busreis: 25 euro voor CIAP-leden, 32 euro voor niet-leden.   
De betaling dient te gebeuren met de vermelding ‘uitstap 21 december’ op BE23 3350 0271 0891. 
Inschrijven kan enkel telefonisch via het secretariaat op 011-22.53.21.   

Een ticket kost 15 euro; met de De Standaard-bon (van 25 oktober) is het gratis. De kleine, handige wandelgids telt 128 p. en kost 7 euro.
Wij zorgen voor een plannetje.