CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: Still From Afar

CIAP CINEMA is een platform voor experimenten binnen de audiovisuele kunsten, toont tegendraadse filmklassiekers en biedt jonge filmmakers de kans om nieuwe werken te screenen. Het tweewekelijks programma werkt aanvullend en verdiepend op de lopende tentoonstellingen in CIAP.

Still From Afar (BE: Eva van Tongeren, 2018, 18’)
In aanwezigheid van de filmmaker

Met de essayistische kortfilm Still From Afar vertaalt Eva van Tongeren een maandenlange briefwisseling met een veroordeelde pedofiel naar een audiovisuele monoloog. De filmmaker zal persoonlijk aanwezig zijn voor een gesprek.
In 2015 won Eva van Tongeren de VAF Wildcard Filmlab voor haar kortfilm There Are No Whales in France. Hierin vormden observaties in een verlaten Franse badplaats de leidraad voor een bespiegeling over de zoektocht naar rust en stilte.
Voor Still From Afar liet Van Tongeren zich leiden door de brieven van de veroordeelde Thomas. Dwalend door het Amerikaanse landschap probeert zij grip te krijgen op de correspondentie en haar gedachten. Still From Afar is een aftastend onderzoek naar de grenzen van het onbegrijpelijke.

Aanvang: 19u30
Toegang: 5 euro
Leden: 2,5 euro
Reservatie is niet vereist