CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

Ludo Raskin gidst op zondag 5 november om 15 uur de CIAP-leden in zijn tentoonstelling over Henri Van Straten in Het Gasthuis in Aarschot

De Antwerpse graficus-schilder Henri Van Straten (1892-1944) blies samen met Frans Masereel, de gebroeders Cantré en Joris Minne na de Eerste Wereldoorlog de houtsnijkunst in Vlaanderen en Europa nieuw leven in. Zijn naam doet echter het minst een belletje rinkelen. CIAP-stichter en oud-bestuurslid Ludo Raskin maakte er zijn levenswerk van om het oeuvre van Henri Van Straten opnieuw onder de aandacht te brengen. Hij schreef een uitgebreide overzichtscatalogus en stelde in Het Gasthuis in Aarschot een overzichtstentoonstelling samen. Die laat zien hoe Van Straten werd beïnvloed door de Duitse expressionisten uit het begin van de 20ste eeuw en een heel persoonlijke stijl met exotische invloeden ontwikkelde.

Ludo wil de CIAP-leden graag meer toelichting geven bij het werk van Van Straten op zondag 5 november om 15 uur. Afspraak in het cultuurcentrum Het Gasthuis, Gasthuisstraat 22 in Aarschot.

Wie graag wil deelnemen, kan zich vanaf nu tot en met vrijdag 3 november gratis inschrijven. Contacteer ons via info@ciap.be of via 011 22 53 21.