CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: CERES

CERES (BE/NL: Janet van den Brand, 2018, 73’) 
Q&A met filmmaker

CERES is een poëtische documentaire over vier jonge kinderen die op de boerderij de kringloop van het leven meemaken. Filmmaker Janet van den Brand zal persoonlijk aanwezig zijn voor een Q&A. 

De kinderen in de film wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. Hoewel deze droom nooit in twijfel wordt getrokken, bereiken de kinderen een leeftijd waarop verleidingen van buitenaf hun isolement binnendringen en hun onvoorwaardelijke idealen kunnen beïnvloeden.

Opgroeien op een afgelegen boerderij, de vooropgestelde droom om later boer of boerin te worden, het belang van familiebedrijven die generatie op generatie worden doorgegeven, afhankelijkheid van de natuur en het weer, de kringloop van de seizoenen, van zaaien en oogsten en van ter wereld brengen en slachten, vormen de kern van hun verhalen. 

CERES is niet enkel een film over leven op een boerderij, de film brengt ook een verhaal over dromen, isolatie en opgroeien. Het is een intiem portret van vier kinderen dat de wereld verkent door hun ogen en kijkt naar hun relatie met mens en natuur.

In 2018 werd CERES geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Berlijn. De film was ook onder meer te zien op Visions du réel in Zwitserland, Hot Docs in Canada en Docville in Leuven. Op Film by the Sea won de film de PZC Film Award, bij Cinekid werd hij genomineerd in de categorie beste Nederlandse familiefilm.

Aanvang: 19:30
Toegang: 5€
Leden: 2,5€
Reservatie niet vereist