CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP Extra Muros - Exclusief: Independent Brussel

VOOR DE SNELLE BESLISSERS: VIP-UITSTAP INDEPENDENT BRUSSEL ZONDAG 11 NOVEMBER 2018

Independent, de hipste kunstbeurs van New York, komt weer naar het Vanderborghtgebouw in de Schildknaapstraat in Brussel, ditmaal niet gelijktijdig met Art Brussels maar voor het eerst in het najaar. De focus van deze experimentele kunstbeurs, waaraan een zestigtal internationale galerijen en instellingen deelneemt, ligt op kwaliteit. Nieuw aan deze derde editie is dat er door gastcurator Vincent Honoré ook een luik aan performancekunst is gewijd. Naast gesprekken en lezingen zijn er gepersonaliseerde rondleidingen door museumdirecteurs en curatoren. Independent biedt een mooie mix van opkomende galerijen en grotere namen, maar er wordt ook samengewerkt met museumpartners zoals Wiels, S.M.A.K., M HKA, Mu.ZEE en BOZAR. Met trots kunnen we u melden dat ook CIAP op Independent vertegenwoordigd is!  

Exclusief voor 20 CIAP-leden werd het volgende programma uitgewerkt voor zondag 11 november (en dus niet voor zaterdag 10 november zoals eerder werd meegedeeld):

11:30   Bezoek aan de Family Servais Collection

12:45   Verwelkoming op Independent

13:00   Lunch (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, koffie, incl. 1 glas wijn of frisdrank)

14:00   Schrijfster Elisabeth Lebovici leest voor uit haar nieuw boek Ce que le sida m’a fait : the AIDS crisis in visual art en gaat nadien in gesprek met curator Vincent Honoré en special guests.

15:00   Vrij bezoek aan Independent

16:10   Screening van Haseeb Ahmed, Wind Egg, 2016, 38 minutes, voorgesteld door Harlan Levey Projects in samenwerking met M HKA.

16:50   Performance door Cecilia Bengolea, gepresenteerd door Almine Rech Gallery

17:00   Curator tour (in het Nederlands) met aansluitend een Omer biertje

18:00   Einde groepsbezoek CIAP

19:00   Independent Brussel 2018 sluit de deuren

Praktisch:

- Kosten zijn 50 euro, lunch inbegrepen (de lunch is voor iedereen gereserveerd).
- De beurs kan met de trein naar Brussel Centraal bereikt worden.
De privécollectie van de familie Servais is op een andere locatie in Brussel gelegen. Het adres wordt volgende week meegedeeld, als de inschrijvingen afgesloten zijn.