CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

UITSTAP - Keulen en Bonn

Op zondag 12 april reizen we met CIAP naar Duitsland.

We bezoeken er in de voormiddag de expo 'Alibis: Sigmar Polke. Retrospective.' in het Ludwig Museum in Keulen en (wie er tijd voor wil maken) ook de expo 'Playing by Heart' in het Kolumba Museum. Of u kunt nog een van de andere mooie musea van Keulen aandoen.
Rond 15 uur rijden we verder naar Bonn voor een bezoek aan de tentoonstelling 'Der Göttliche. Hommage an Michelangelo' in de Bundeskunsthalle.

Sigmar Polke (1941-2010) was een van de belangrijkste Duitse kunstenaars. Zijn naam valt vaak samen met die van zijn landgenoot Gerhard Richter. Zijn werk is zeer divers en wordt dikwijls omschreven als een Europese variant van de popart. Die diversiteit komt in deze uitgebreide retrospectieve – 250 ‘stuks’ die eerst in New York en Londen te zien waren – perfect tot uiting. Ze brengt niet alleen schilderijen en grafiek, maar ook schetsten en tekeningen, beeldhouwwerken, films en foto’s. Een ‘must’ dus. Klik hier voor meer info.

Bescheidener, maar vaak zeer goed zijn de tentoonstellingen in Peter Zumthors Kolumbamuseum. ‘Playing by heart’ is opgebouwd rond kunstenaar Michael Butte, met ook werk van o.m. Broodthaers, Filliou, Fontana, Horn, Klee, Switters en Serra. Klik hier voor meer info.

In de Bundeskunsthalle in Bonn loopt een tentoonstelling rond de ‘goddelijke’ Michelangelo. ’Der Göttliche. Hommage an Michelangelo’ focust op de grootmeester via het werk van een plejade van kunstenaars die op een of andere manier aan Michelangelo schatplichtig zijn, van Caravaggio en Rubens over Cézanne en Moore tot Mapplethorpe en Struth. De tentoonstelling toont de overweldigende invloed van de Florentijn tot op vandaag. Klik hier voor meer info.

Praktisch:
Vertrek in Bekkevoort om 7u30 (carpoolparking) en in Hasselt om 8u (parking van CC Hasselt). Terug in Hasselt om ca. 20u en in Bekkevoort om ca. 20u30.
Prijs busreis: 25 euro voor CIAP-leden, 32 euro voor niet-leden.
De betaling dient te gebeuren met de vermelding ‘uitstap 12 april’ op BE23 3350 0271 0891. 
De uitstap is voorlopig volzet.  U kan zich telefonisch inschrijven voor de wachtlijst via het secretariaat op 011-22.53.21.