Het Kabinet: Klaas Vanhee

03.06.15
—27.06.15

HET KABINET geeft een beloftevolle kunstenaar de kans om zijn/haar werk gedurende een maand in CIAP te presenteren. In juni verwelkomen we Klaas Vanhee.

Vernissage 04 JUN om 18u30 met performance 'the weight of one individual brick', live gitaren - door Klaas Vanhee en Thomas Desmet
Tentoonstelling 05 JUN - 28 JUN
 
 
Klaas Vanhee (°1982) studeerde af in 2005 aan LUCA school of arts, campus Gent in de beeldende kunst optie Schilderkunst. Sinds januari 2014 volgt hij het tweejarige postgraduaat programma aan het HISK te Gent.
 
Tekenen is de kern van Klaas Vanhee zijn artistieke praktijk. Vanuit zijn tekeningen ontstaan zinnen, gedachten, video, schilderijen, objecten, gitaren en installaties. Door de directheid van het medium komen heel wat van de getekende beelden uit het persoonlijke leven: gedachten na gesprekken, verlangens voor de toekomst, late antwoorden op vragen.
 
In het recente werk is er een speciale interesse voor synchroniciteit, het idee van twee beelden die tegelijk ontwikkelen en een verband hebben, maar van elkaar gescheiden zijn. ”Zo’n zeven jaar geleden las ik een boek waarin beschreven wordt hoe een paard kijkt. Elk oog omvat een veld dat het paard kan zien. Maar deze twee velden overlappen of raken elkaar niet. En dan trekt de auteur de parallel met de mens: alsof we onze beide handen niet zouden kunnen samenbrengen.