CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

uitstap Den Haag: Rothko en Mauritshuis

Het Gemeentemuseum van Den Haag pakt in het najaar groots uit. Het brengt met Mark Rothko (1903-1970) een artistiek zwaargewicht. Deze Joods-Amerikaanse vertegenwoordiger van het abstract expressionisme is vooral gekend van zijn immense doeken met kleurvelden waarin je als het ware wordt gezogen. In de tentoonstelling komt deze ‘classic style’ uitgebreid aan bod, maar er wordt ook stilgestaan bij het minder getoonde vroege werk van Rothko. Recent onderzoek toont aan dat hij een eigen vorm van surrealisme ontwikkelde om daarna voor volledige abstraktie te kiezen. Mark Rothko, zoals de tentoonstelling simpelweg heet, laat toe deze ontwikkeling in het werk van de getormenteerde kunstenaar te vatten.

Het Mauritshuis, een toonbeeld van het classicisme uit de Hollandse Gouden Eeuw, opende recent zijn deuren na een geslaagde restauratie en renovatie. Dit is dus het uitgelezen moment om het opnieuw te bezoeken en te genieten van ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters, vooral uit de 17de eeuw, met naast Vermeers ‘Meisje met de parel’ en Fabritius’ ‘Puttertje’ ook werk van Holbein, Memling, Rembrandt, Rubens, …. .

Praktisch: Vertrek in Hasselt om 8u00 (parking van CCHasselt), terug om 19u00.   Prijs busreis: 25 euro voor CIAP-leden, 32 € voor niet-leden.  De betaling dient te gebeuren met de vermelding ‘uitstap 12 oktober’ op BE23 3350 0271 0891. 

De toegangsprijzen voor de tentoonstellingen zijn nog niet inbegrepen.  Inschrijven kan enkel telefonisch via het secretariaat op 011-22.53.21