Het Kabinet - The Garden / Joris Perdieus

05.11.15
—28.11.15

HET KABINET geeft een beloftevolle kunstenaar de kans om zijn/haar werk gedurende een maand in CIAP te presenteren. In november kan je het werk van Joris Perdieus ontdekken.

JORIS PERDIEUS presenteert er 'The Garden', een installatie uit de reeks 'Exercising Calmness'. Dit werk zal het afgebakende karakter van HET KABINET benadrukken. Ze tracht het volume te activeren met een aantal ingrepen die leiden tot kunstmatige eigenschappen, die je kan vergelijken met die van een tuin: een sterk doorgedreven stilering en vormgeving die de innerlijke beleving aan de zintuigelijke wil koppelen. 
 
Tijdens de opening nodigt Joris Perdieus MASDA/BERG uit voor een performance. Dit collectief uit Lokeren en Gent brengt Tuur Delodder, Matthias Spriet, Jan Van Den Abbeele en Bruno Vandenberghe samen. MASDA/BERG maken geluidsperformances met een sterk installatief karakter. In CIAP zal Joris samen met hen in dialoog treden waarbij de objecten en elementen in de presentatie zullen versmelten of net conflicteren met het improvisatieve karakter van de performance.

Vernissage 05 NOV om 18u30
Tentoonstelling 06 NOV - 29 NOV