CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP DAGUITSTAP MECHELEN

Omstreeks 11u spreken we af aan Kazerne Dossin voor een bezoek aan de tentoonstelling ROODhuid.

Inleiding door Klaartje Deboeck, verantwoordelijk voor Publiekswerking en -bemiddeling van Kazerne Dossin en coördinator van het tentoonstellingsproject ROODhuid.

Toelichting door Luc Vints, een van de samenstellers van de tentoonstelling ‘The Call of the Rockies. Pieter Jan De Smet en de Indiaanse tragedie’ (Caermersklooster, Gent, voorjaar 2016)

ROODhuid toont werk van assemblagekunstenaar Camiel Van Breedam (°1936) over de vervolging van Native Americans of zogenaamde 'Roodhuiden' in Noord-Amerika. Hierin vecht Van Breedam tegen het verlies van hun cultuur en de vernietiging van de mens en reflecteert hij over thema's van massageweld en herdenking. Het thema past dus perfect in de missie van het museum Kazerne Dossin.

13u30 Contour Biennale 8

Inleiding door Steven Op de Beeck, directeur.

Daarna geleid bezoek aan de verschillende locaties.

Contour is een vaste waarde tot ver buiten België, een uniek platform voor al wie belangstelling heeft voor bewegend beeld. Deze achtste editie onder de titel “Polyphonic worlds: justice as medium” krijgt de stempel van de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala. Meer dan twintig lokale en internationale kunstenaars, onder wie Ana Torfs, Basir Mahmood, Judy Radul, Otobong Nkanga en Rossella Biscotti, presenteren nieuw en recent filmisch werk op verschillende locaties in Mechelen. Contour Biennale 8 toont hedendaagse kunst tegen de achtergrond van het 400 jaar oude verleden van de Grote Raad. Dit Mechelse gerechtshof was het juridische centrum van Europa. De kunstwerken belichten het thema rechtvaardigheid elk vanuit een eigen invalshoek en dat op historische locaties als het Schepenhuis, het Hof van Savoye, Huis de Clippel en In den Grooten Zalm. Film, video, installaties en performance dompelen de bezoeker onder in de wereld van recht, rechtspraak en rechtvaardigheid.

We sluiten de dag af om 17u met een bezoek aan Galerie Transit, waar de tentoonstelling Dusty Glasses loopt met werk van Johan Creten, Yazan Khalili en Anna Zvyagintseva.

Praktisch

Met eigen vervoer; maximum 20 personen. Kostprijs: €20 euro (entreegelden + gids).

Inschrijven kan vanaf nu tot en met 15 maart telefonisch op het nummer 011 22 53 21 van CIAP of via mail: info@ciap.be. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP met de mededeling ‘excursie Mechelen 19 maart 2017’.