CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP KUNSTUITSTAP DÜSSELDORF

In de Skulpturenhalle van de Thomas Schütte Foundation in Neuss loopt momenteel een tentoonstelling met werk van Juan Muñoz (1953–2001), die in de jaren tachtig figuratieve sculpturen en “verhalende” werken begon te maken waarmee hij de grenzen van de traditionele beeldhouwkunst doorbrak. Hij is bij het brede publiek vooral bekend voor zijn installaties met iets kleiner dan levensgrote figuren in brons, keramiek of hout, die in een gesloten of open relatie tot elkaar staan en die ons als kijker uitnodigen om op subtiele wijze een relatie met de installatie aan te gaan en met onze eigen fantasie het “verhaal” verder in te vullen. Muñoz combineert de mysterieuze figuren vaak met vertrouwde alledaagse elementen uit de architectuur zoals tegelvloeren, balustraden en balkons, alsof het props zijn uit een theaterstuk dat nooit werd opgevoerd.

De tentoonstelling “Black & White” in Museum Kunstpalast in Düsseldorf, georganiseerd in samenwerking met de National Gallery in Londen, brengt tachtig kunstwerken uit zeven eeuwen kunstgeschiedenis bijeen die kiezen voor zwart, wit of grijstinten. De schilderijen, glaskunst, foto’s, prenten en tekeningen tonen de speciale fascinatie van kunstenaars voor het zwart-wit schilderen. 
Variërend van middeleeuwse grisaillewerken tot de lichtinstallatie “Ruimte voor één kleur” van Olafur Eliasson verkent deze tentoonstelling de vraag naar de visuele kracht van het gereduceerde kleurenpalet. Tot de hoogtepunten behoren werken van Titiaan, Rubens, Rembrandt, Van Eyck, Mantegna, Dürer, Ingres, Degas, Giacometti, Malevitsj, Picasso, Pollock, Riley, Dumas, Richter, Twombly. In de installatie “The Collector’s House” van Hans Op de Beeck stap je binnen in een interieur in uitsluitend grijstonen.

Praktische afspraken
08:00: Vertrek carpoolparking Lummen
08:20: Vertrek parking achter Cultureel Centrum, Kunstlaan, Hasselt
18:00: terugrit.
Terug in Hasselt rond 19.45 uur en in Lummen rond 20.10 uur.

Inschrijven kan telefonisch op het nummer 011 225321 van CIAP. De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden en 35 euro voor niet-leden. Entreegelden zijn in dit bedrag niet inbegrepen; deze worden in de bus opgehaald. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP, Lombaardstraat 23, 3500 Hasselt, met de mededeling ‘excursie Düsseldorf 27 mei 2018’.