CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: Two Years at Sea

CIAP CINEMA is een platform voor experimenten binnen de audiovisuele kunsten, toont tegendraadse filmklassiekers en biedt jonge filmmakers de kans om nieuwe werken te screenen. Het tweewekelijks programma werkt aanvullend en verdiepend op de lopende tentoonstellingen in CIAP.

Two Years at Sea (GB: Ben Rivers, 2011, 88’)

Jake woont alleen in een krakkemikkig huis in de bossen. De Britse experimentele filmmaker Ben Rivers volgde hem met zijn oude 16mm-camera. Deze onconventionele film won de internationale prijs van de filmkritiek in Venetië.
Sinds 2003 maakte de productieve kunstenaar Rivers bijna dertig films. Zijn werk begeeft zich in een schemergebied tussen documentaire en fictie. In zijn doelbewust desoriënterende vertellingen toont Rivers mensen in hun zelfgecreëerde wereld, los van de verwachtingen van de maatschappij.
In Two Years at Sea portretteert Ben Rivers het dagelijks leven van bevriende einzelgänger Jake Williams, die hij vijf jaar daarvoor leerde kennen tijdens de kortfilm This Is My Land. Rivers filmde alles zelf op grofkorrelige 16mm-film, alleen bijgestaan door een geluidsman. De film ontwikkelde hij zelf met de hand in zijn keuken.

 

 

Aanvang: 19u30
Toegang: 5 euro
Leden: 2,5 euro
Reservatie is niet vereist