CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: Gerry

CIAP CINEMA is een platform voor experimenten binnen de audiovisuele kunsten, toont tegendraadse filmklassiekers en biedt jonge filmmakers de kans om nieuwe werken te screenen. Het tweewekelijks programma werkt aanvullend en verdiepend op de lopende tentoonstellingen in CIAP.

Gerry (VS: Gus van Sant, 2002, 103’)

Twee vrienden (Matt Damon en Casey Affleck) maken een wandeling in de woestijn. Wanneer ze terug willen keren, merken ze dat ze verdwaald zijn. In adembenemende shots toont Gus van Sant hun zoektocht door het onverschillige landschap.
De film werd geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. Acteur Matt Damon vertelde de anekdote aan Gus van Sant, die besloot met hem een film te maken rond dit uitgangspunt.
Gerry bleek voor Van Sant, na Good Will Hunting en Finding Forrester, zijn terugkeer naar een meer experimentele cinema. Met zijn lange, aandachtige shots en minimale scenario liet Van Sant zich onder meer inspireren door de Belgische filmmaakster Chantal Akerman. 
De film wordt gezien als het eerste deel van Van Sants trilogie rond ‘de dood’, die verder bestaat uit de films Elephant (2003) en Last Days (2005).

Aanvang: 19u30
Toegang: 5 euro
Leden: 2,5 euro
Reservatie is niet vereist