CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

Uitstappen najaar 2016

Een overzicht van onze excursies dit najaar.

Dit najaar plannen we drie uitstappen voor onze leden. 

Op zaterdag 8 oktober maken we een artistieke wandeling door de binnenstad van Sint-Niklaas. Onder begeleiding van een WARP-gids ontdekken we brandend actueel werk van meer dan dertig  kunstenaars op het kunstenparcours van Coup de Ville. Nadien houden we halt bij Zeno X Gallery in Borgerhout voor een bezoek aan “Scramble”, een tentoonstelling waarmee Luc Tuymans en galeriehouder Frank Demaegd 25 jaar succesvolle samenwerking vieren.

Zaterdag 26 en zondag 27 november reserveren we opnieuw voor Amsterdam Art Weekend. Tijdens deze 5de editie staat Amsterdam weer in het teken van hedendaagse beeldende kunst en valt er in de deelnemende galerieën, musea en kunstinstituten heel wat aanstormend en gevestigd talent te ontdekken.

Op zondag 18 december verplaatsen we ons naar Düsseldorf voor de tentoonstelling “Cloud & Crystal”, waarmee de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen haar aanwinst van de kunstcollectie van de beroemde galeriehouders Dorothee en Konrad Fischer met het grote publiek deelt.

Raadpleeg ook geregeld de CIAP-website voor meer nieuws over deze en andere excursies. In januari bv. gaan we richting Luik en omgeving voor o.a. een bezoek aan de expositie “21 rue La Boétie” in het volledig vernieuwde Musée de la Boverie.   

Voor de uitstap naar Sint-Niklaas kan vanaf nu gereserveerd worden. Contacteer onze balie voor meer informatie

Zaterdag 8 oktober, Coup de Ville & Zeno X

Een  culturele must voor het najaar is een artistieke wandeling door de binnenstad van Sint-Niklaas. Elke drie jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad onder in actuele kunst met de tentoonstelling “COUP DE VILLE”. Voor deze derde editie nodigde curator Stef Van Bellingen meer dan dertig veelbelovende nationale en internationale kunstenaars uit. Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, soundscapes, fotografie, film en eigenzinnige ingrepen gaan ze in dialoog met de omgeving. 

Een WARP-gids neemt ons in kleine groepen mee op wandel (ongeveer 2 u) langs openbare pleinen en straten, maar ook langs statige herenhuizen, verrassende tuinen en verborgen passages. De rest van het zorgvuldig uitgekiende kunstenparcours kan iedereen in de namiddag op eigen tempo ontdekken.

Een andere “must-see” is “Scramble - 25 Years of Collaboration”. Luc Tuymans en zijn galeriehouder Frank Demaegd vieren 25 jaar samenwerking met een nieuwe tentoonstelling, waarin Tuymans nieuw en oud werk combineert. Op onze terugreis houden we halt bij Zeno X in Borgerhout voor een bezoek aan deze jubileumexpo.

Praktisch

8:15u: vertrek met de bus in Hasselt (parking achter Cultureel Centrum). De bus zal onderweg rond 8:40u stoppen aan de carpoolparking van Lummen (in plaats van in Bekkevoort).

10u-12u: geleid bezoek met WARP-gids aan een deel van het kunstenparcours van Coup de Ville (maximum 15 personen per groep)

12u15-14u: lunch in restaurant Eigenwijs (menu Coup de Ville, meer details: zie onderaan)

14u-16u: vervolg kunstenparcours. Indien mogelijk geeft Stef Van Bellingen ons een introductie. 

16u: terugreis met halte in Borgerhout voor een bezoek aan ZENO X Gallery.

Rond 19 uur:  terug in Hasselt

Prijs

De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon (Aanbod enkel geldig voor CIAP leden. Raadpleeg onze website voor meer informatie m.b.t. het jaarlijks lidmaatschap.)

Coup de Ville: €13 (groepsticket plus geleid bezoek)

Lunch in restaurant Eigenwijs: €20 (facultatief)

Inschrijven

-        kan vanaf nu tot en met woensdag 21 september

-        exclusief aanbod voor leden

-        maximum 45 deelnemers

-        telefonisch tijdens de openingsuren van CIAP (011 22 53 21)

-        met vermelding van deelname aan de lunch (of niet) en keuze menu: vis,            vlees of veggie

-        de inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag (€58 met menu Coup de Ville, €38 zonder lunchmenu) op rekeningnummer BE233350 0271 0891 van CIAP met de mededeling ‘excursie 8 oktober 2016’

Lunchmenu restaurant Eigenwijs, Ankerstraat 2, Sint-Niklaas,

http://www.eigen-wijs.be

Het Coup de Ville-menu kost 20 euro, water op tafel en koffie inbegrepen.

Indien u wenst mee te lunchen, gelieve dit dan bij de inschrijving mee te delen, samen met uw keuze: (1) vis: op het vel gebakken zeebaars/ puree/ spinazie/ trostomaat/ witte wijnsaus. (2) vlees: Chateaubriand/ warme groenten/ sjalot natuursaus/ kroketten. (3) veggie: ravioli funghi truffel/ champignon-sjalotsaus