CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP EXTRA MUROS: AMSTERDAM

CIAP-kunstuitstap naar AMSTERDAM op zaterdag 13 april 2019

Op zaterdag 13 april zetten we koers naar Amsterdam. We starten in het Rijksmuseum, waar we een groepsbezoek voor 45 personen hebben geboekt voor de tentoonstelling Alle Rembrandts. Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar presenteert het museum een uniek overzicht van alle schilderijen, etsen en tekeningen uit eigen collectie. De tentoonstelling geeft een mooi beeld van Rembrandt als kunstenaar, mens, verhalenverteller en vernieuwer. De entree is gratis voor Museum- en ICOM-kaarthouders, voor de andere deelnemers hebben wij een ticket van 19 euro aangekocht. Meer info vindt u op www.rijksmuseum.nl.

Na dit groepsbezoek kan iedereen vrij kiezen uit het geweldige kunstaanbod in Amsterdam. Wie graag de tentoonstelling Hockney – Van Gogh in het vlakbij gelegen Van Goghmuseum bezoekt (entreeprijs 19 euro, Museumkaart gratis) en hun manier van kijken naar het landschap wil vergelijken, raden we aan om zo snel mogelijk online een ticket te reserveren, ook houders van een Museumkaart. Per begintijd is er namelijk een beperkt aantal tickets verkrijgbaar en wie vroeg boekt via www.vangoghmuseum.nl, heeft ruime keus.

Een beetje verder op het Museumplein kunt u in het Stedelijk Museum terecht voor STEDELIJK BASE,  de frisse, nieuwe permanente opstelling van hoogtepunten uit de collectie, of voor een of meer van hun tijdelijke tentoonstellingen: Maria Lassnig, Hybride Sculptuur, Jacqueline De Jong, drie films van Barbara Wagner en Benjamin De Burca (entreeprijs 18,50 euro, Museumkaart gratis, voor meer info zie www.stedelijk.nl).  

Een andere optie is een wandeling naar een of meerdere van de kunstgalerijen die Amsterdam rijk is. Onze tip is Galerie Fons Welters, waar de groepstentoonstelling Push Angle loopt met werk van Kasper Bosmans. Ook het Kunstverein, Andriesse Eycke (Joe Scanlan), Lumen Travo (Stephen Willats) en de Brakke Grond (Camille Picquot) raden we graag aan.Meer inspiratie vindt u op www.amsterdamart.com.

 

Praktische afspraken

07:45 Vertrek aan parking achter Cultureel Centrum, Kunstlaan, Hasselt

10:30 Groepsbezoek aan ‘Alle Rembrandts’ in het Rijksmuseum

12:00 Programma naar eigen voorkeur

18:00 Terugrit. Terug in Hasselt rond 20:30 uur.

 

Inschrijven kan vanaf nu tot en met vrijdag 29 maart tijdens de openingsuren van CIAP via het telefoonnummer 011 225321. Gelieve bij de inschrijving duidelijk te vermelden of u een Nederlandse Museumkaart bezit. Nieuwe kaarten kosten 64,90 euro voor een jaar en kunnen indien gewenst besteld worden via www.museumkaart.nl of aangekocht worden in een Nederlands museum, bv. bij Bonnefanten in Maastricht.

De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden en 35 euro voor niet-leden. Entreegelden zijn in dit bedrag niet inbegrepen. De toegang is gratis voor houders van een Museumkaart. Indien u geen Museumkaart bezit, gelieve dan 19 euro extra over te schrijven voor het groepsbezoek aan Alle Rembrandts (dus 44 euro voor leden en 54 euro voor niet-leden). De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het gepaste bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP, Lombaardstraat 23, 3500 Hasselt, met de mededeling ‘kunstuitstap  Amsterdam 13-04-2019’.