CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

tweedaagse naar Parijs

Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Op 28 en 29 juni gaan we met CIAP op tweedaagse excursie naar Parijs. Hieronder vindt u het programma en de de praktische gegevens.

programma:

zaterdag 28 juni

  • 07u00 - Vertrek parking CC Hasselt / 07u30 parking Bekkevoort
  • ca.12u00   Aankomst in Parijs.  Daar bezoeken we eerst het Grand Palais, waar een magistraal overzicht is te zien van het werk van Bill Viola. Dat zelfde Grand Palais presenteert ook een retrospectieve van Robert Mappelthorpe.  Een drietal uur later gaan we samen naar het Musée d’Art moderne de la Ville de Paris, waar een retrospectieve loopt van Lucio Fontana, de ‘uitvinder’ van de “concetti spaziali”. In het nabij gelegen Palais de Tokyo is er een tentoonstelling onder de titel L’Etat du Ciel, met o.m. werk van Sugimoto en Steve McQueen. Tegenover deze musea, aan de andere kant van de Seine, ligt het Musée du quai Branly, waar twee boeiende tentoonstellingen lopen: Indiens des Plaines en Tatoueurs, tatoués.
  • ca. 19u30 Vertrek naar het hotel in Suresnes (ca. 20’). In de buurt van het hotel zijn er diverse restaurants te vinden, maar ook in het hotel is een restaurant, voor wie nog niet gegeten zou hebben.

 

zondag 29 juni 

  • 10u00 - Vertrek naar het Musée Rodin voor de tentoonstelling Mapplethorpe Rodin. Daarna is er nog voor elk wat wils: Musée d’Orsay: Van Gogh/Artaud. Le suicide de la société en Carpeaux, un sculpteur pour l’Empire / Petit Palais: Paris 1900 / Musée de l’Orangerie: Les archives du rêve, dessins du Musée d’Orsay / Louvre, met o.a. presentatie collectie Louvre Abu Dhabi en werk van Claude Lévêque / Jeu de Paume, met fotowerk van Kati Horna en Oscar Munoz / Les Arts décoratifs: Dries Van Noten, inspirations / Musée Jacquemart-André: De Watteau à Fragonard. Les fêtes galantes / Centre Pompidou, met o.m. een retrospectieve van Martial Raysse en de tentoonstelling Modernités plurielles de 1905 à 1970
  • ca.18u00 - vertrek in Parijs 
  • ca. 23u00 - terug in Bekkevoort / 23u30 terug in Hasselt

 

praktisch:

We verblijven één nacht, kamer met ontbijt in een 4-sterren hotel aan de Seine:

 

Hotel Novotel Suresnes****
7 rue du Port aux Vins
92150 PARIS - SURESNES
(+33)1/40990000

De kostprijs van de reis (busreis + hotelovernachting + ontbijt) bedraagt 145 euro/persoon voor leden en 165 euro/persoon voor niet-leden, op basis van een tweepersoonskamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt 40 euro.

Inschrijven kan telefonsich op het CIAP-secretariaat.  Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op rekeningnummer: BE 23 3350 0271 0891 met vermelding ‘deelname reis 28-29 juni’.