CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP CINEMA: Anaïs Chabeur: selectie van kortfilms

Anaïs Chabeur: selectie van kortfilms
Q&A met filmmaker

CIAP Cinema vertoont deze avond een selectie kortfilms van de Franse kunstenaar Anaïs Chabeur. Haar werk is momenteel te zien binnen de groepstentoonstelling Where widowed objects meet orphaned ideas. Anaïs zal persoonlijk aanwezig zijn voor een gesprek.

Anaïs Chabeur (Parijs, 1992) is een beeldend kunstenaar. Momenteel woont zij in Gent, waar zij het residentieprogramma volgt van het HISK (Hoger Instituut Voor Schone Kunsten). Haar praktijk neemt vele vormen aan en combineert video, fotografie, tekst en objecten. 

Anaïs’ werk bevraagt herinneringen en probeert de leegte aanwezig te maken, het vervliegende te tonen; deze tussenliggende ruimtes waar het onvaste vloeit, waar energieën worden uitgewisseld en waar materie in beweging is. Voor Anaïs is een herinnering organisch, doordringbaar, een samentrekking van tijd en ruimte waarbinnen we kunnen rondreizen. 

In haar werk gebruikt Anaïs zorgvuldig uitgepuurde vertellingen. Vaak heeft haar werk een sterk zintuiglijk aspect en bevraagt het onze relatie met tijd, de dood en de rituelen die ritme geven aan ons bestaan.

http://www.anaischabeur.com/

Aanvang: 19:30
Toegang: 5€
Leden: 2,5€
Reservatie niet vereist