Het Kabinet: Image Talks

06.05.15
—30.05.15

(c) Ives Maes(c) Joke Van Den Heuvel(c) Elise Eeraerts

Niet één, maar vijf kunstenaars strijken in Mei neer in HET KABINET: Klaus Pinter, Ralph Klewitz, Elise Eeraerts, Joke van den Heuvel en Ives Maes. Daarmee ondersteunen we FRAME, die onder de noemer Image Talks op 7 en 8 mei een mix van expo's en lezingen organiseren rond beelddenken . 


OPENING
donderdag 7 MEI, 18u30

HET KABINET - Image Talks
8 MEI - 31 MEI
 

Meer over FRAME:
FRAME stelt als onderzoekscel het beeld centraal. Vragen als: 'Hoe betekenen beelden?','Kunnen beelden denkkaders zijn?' en 'Wat kunnen ze ons dan leren?' brengt kunstenaars, kunstwetenschappers, filosofen en architecten samen. Verwacht je dus aan sprekers en debatten die onze relatie tot beelden centraal stellen en nieuwe manieren om beelden te bekijken presenteren.

Op donderdag 7 MEI kan je overdag terecht in de Oude Gevangenis voor lezingen over curatorschap, kunst en filosofie, en de link tussen architectuur en literatuur met filosofen Peter de Graeve en Gerard Visser, kunstenaar Francis Denys, curator (o.m. van Beaufort05 ) Els Wuyts en architecten Emmanuel Rubio, Klaske Havik en theater/architectuurcollectief TAAT.

’s Avonds wordt in CIAP vanaf 18u30 de aftrap gegeven voor de Image Talks expo’s die van 7 mei tot en met 29 mei lopen in CIAP, galerij De Mijlpaal, de provinciale bib en de oude gevangenis. In de ambtswoning van CIAP-buurman gouverneur Herman Reynders spreken Jean Paul Van Bendegem en schrijver Atte Jongstra om 20u over de waarheden die beelden liegen.


Meer info over het volledige programma:
http://www.frame-research.be/?cat=4