CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

EXTRA MUROS: Turnhout - Tilburg - Antwerpen

Op zaterdag 9 november kan je aansluiten op een kunstige trip langs De Warande (Turnhout) en De Pont (Tilburg) om de mooie dag af te sluiten met de Antwerpse kunstscène!

De Brusselse kunstenares Carole Vanderlinden (°1973), van wie Fik Van Gestel werk presenteerde in de CIAP-tentoonstelling Factura (2013), toont in de Warande Turnhout haar eigenzinnige oeuvre. Haar schilderijen houden schijnbare tegenstrijdigheden in zich: ze zijn fris en tegelijk ogen ze oud, ze zijn figuratief en tegelijk abstract. Het gebruikte kleurenpalet is een aanlokkelijke combinatie van verzadigde en onverzadigde kleuren. Haar werk is free jazz op doek. Voor de sprankelende expo UPPERCUT maakte Carole Vanderlinden een persoonlijke selectie van oude en recente olieverfschilderijen naast een ruime selectie aan werken op papier. https://www.warande.be

Wie bij de edities op de website van CIAP gaat snuisteren, zal er ook een zeefdruk van Luc Tuymans (°1958) ontdekken. Nog tot 6 januari loopt de prestigieuze tentoonstelling LA PELLE in Palazzo Grassi in Venetië, maar ook dichter bij huis kunnen we tot 17 november naar een grote overzichtsexpo van de inmiddels wereldberoemde schilder gaan kijken. In 1995 organiseerde museum De Pont de eerste tentoonstelling in Nederland van het werk van Tuymans, BLOW UP. Ter gelegenheid van het afscheid van directeur Hendrik Driessen keerde Luc Tuymans afgelopen zomer terug naar Tilburg in THE RETURN. Deze tentoonstelling, die in zeer nauwe samenwerking met de kunstenaar is samengesteld, omvat een vijftigtal schilderijen uit de periode 1975 tot nu, waaronder een aantal recente werken die niet eerder te zien waren. https://depont.nl

Als afsluiter van deze kunstuitstap zakken we terug af naar België om een aantal galerieën te verkennen op Nieuw Zuid in Antwerpen of voor een bezoek aan het M HKA.

Praktisch

8u40 Vertrek in Hasselt (parking achter CCHA, Kunstlaan), 9u stop in Lummen (carpoolparking)

10u Bezoek aan UPPERCUT van Carole Vanderlinden in de Warande Turnhout (gratis entree)

11u45 Bezoek aan THE RETURN van Luc Tuymans in De Pont Tilburg (entree €7,50, Museumkaart NL: gratis)

15u15 Bezoek aan enkele galerieën op Nieuw Zuid / het M HKA in Antwerpen

18u Vertrek in Antwerpen

Aankomst in Lummen rond 19u, in Hasselt rond 19u20

Inschrijven

Kostprijs: €25 voor de busrit voor CIAP-leden (€35 voor niet-leden), de entreegelden worden in de bus opgehaald.

Inschrijven? Contacteer CIAP telefonisch op 011 225321 of stuur een mailtje naar info@ciap.be

De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het gepaste bedrag op het rekeningnummer BE23 3350 0271 0891 van CIAP Hasselt met de mededeling ”CIAP extra muros 09-11-2019”.