CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

EXTRA MUROS: Raveelmuseum – Be-Part – The Whitehouse Gallery

Zondag 13 oktober: Raveelmuseum – Be-Part – The Whitehouse Gallery

Vertrek in Hasselt: 9u / stop in Lummen 9u20

11u Raveelmuseum, Gildestraat 2-8, 9870 Machelen-Zulte; tel. 09 381 6000; www.rogerraveelmuseum.be

De tentoonstelling ‘Kunst is voor weinigen’ wil een hommage zijn aan cineast en televisieregisseur Jef Cornelis. Ze is samengesteld door conservator Piet Coessens, die ons zal ontvangen en een toelichting zal geven bij de tentoonstelling.
Jef Cornelis liet enerzijds een uniek oeuvre na van films en programma’s over hedendaagse beeldende kunst. Anderzijds was hij als lid of voorzitter van advies- en aankoopcommissies bij de overheid en het bedrijfsleven mee verantwoordelijk voor de uitbouw van de belangrijkste publieke kunstcollecties in ons land. Bovendien gold hij als een mentor voor tal van curatoren. ‘Kunst is voor weinigen’ brengt een keuze uit Cornelis’ filmwerk en een ruime selectie hedendaagse kunstwerken die verwijzen naar zijn rol in het tot stand komen van kunstprojecten en -collecties. Er is werk te zien van onder meer Joseph Beuys, Guillaume Bijl, Marcel Broodthaers, Daniel Buren, James Lee Byars, Christo, Leo Copers, Thierry De Cordier, Raoul De Keyser, Lili Dujourie, Jef Geys, Bernd Lohaus, Robert Mapplethorpe, Guy Mees, Bruce Nauman, Ria Pacquée, Panamarenko, Sigmar Polke, Walter Swennen, Luc Tuymans en Franz West.

13u30 > Be-Part, Platform voor actuele kunst, Westerlaan 17, 8790 Waregem; tel. 056 629410; www.bepartlive.org (aankomst ca. 14u)

Be-Part presenteert in zijn werkplek in Waregem de tentoonstelling ‘Sarah & Charles’s In the Hands of Puppets’, een solo van het Brusselse kunstenaarsduo Sarah & Charles. Voor Be-Part hebben ze een nieuw langlopend traject opgestart, waarin ze aan de hand van interviews de grens tussen realiteit en fictie in de psychologie onderzochten. De kunstenaars spelen in op hoe we ons verhouden tot het virtuele. Ze “flirten met veel filosofische vragen en invalshoeken tegelijk. Ze doen dat in een eigentijdse enscenering die er naadloos bij past” (DS 30/8/19). 

15u30 > The Whitehouse Gallery, Groot Park 2, 3360 Lovenjoel; tel. 0473 391478; www.thewhitehousegallery.be (aankomst ca. 17u)

The Whitehouse Gallery in Lovenjoel bevestigt met de Nederlandse, in Brussel residerende Hadassah Emmerich en de Zwitserse Stéphanie Baechler. Beiden waren al eerder te zien in TWG, met Emmerich pakte ze ook uit op de jongste Art Brussels en nu voegt TWG, samen met curator en CIAP-directeur Louise Osieka, er een derde vrouwelijke kunstenaar aan toe, de veel belovende Française Nancy Moreno, met haar “mysterieuze luminositeit”. De eigenaars van TWG zullen ons ontvangen en zullen tevens een van de kunstenaars uitnodigen. Ook Louise zal aanwezig zijn. 

Vertrek naar Hasselt, via Lummen, ca. 18u30; aankomst in Lummen: 19u15, in Hasselt 19u35 

Inschrijven? Contacteer CIAP telefonisch of stuur een mailtje naar info@ciap.be