CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

UITSTAP - Rotterdam

Bordelen, feestvierende boeren, kwakzalvers, bedelaars en ongelijke liefde. De tentoonstelling “Van Bosch tot Bruegel- De ontdekking van het dagelijks leven” in het Museum Boijmans Van Beuningen bevat een selectie van politiek incorrecte schilder- en prentkunst van het hoogste niveau. Nooit eerder is een tentoonstelling met topwerken uit de periode vanaf de 16e eeuw rondom dit thema gemaakt. Zo’n veertig zestiende-eeuwse schilderijen van onder andere Bosch, Lucas van Leyden en Quinten Massys en eenzelfde aantal prenten werden uit belangwekkende particuliere en museale collecties naar Rotterdam gehaald. 

In de Kunsthal van Rotterdam loopt “The Political Line”, een grote tentoonstelling over het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring (1958-1990). De thematische opstelling van de visueel krachtige kunstwerken toont samen met dagboekfragmenten, archief- en documentairemateriaal hoe toegewijd Haring zich inzette voor de complexe vraagstukken in zijn tijd. 

PRAKTISCH
U kunt zich telefonisch inschrijven op het nummer 011 22 53 21 van CIAP. De kostprijs van de busreis bedraagt 25 euro per persoon voor leden, 32 euro voor niet-leden, te betalen via overschrijving op rekening BE23 3350 0271 0891 met vermelding van ‘daguitstap – 17 januari 2016’.

 

Vertrek in Bekkevoort (carpoolparking): 8u15 en in Hasselt (parking CCHa Kunstlaan): 8u45. Terug in Hasselt rond 19u15 en in Bekkevoort rond 19u45.