Kunstverein
Publicaties
- The black gold cookbook,
— Barbara Prada - Antonio Vega Macoela's Incendio in Art Viewer,
— Art Viewer - Incendio by Antionio Vega Macotela,
— Alicja Melzacka - Leen Voet. Alda & Armand - Recensie in De Witte Raaf.,
— Laura Herman - Where widowed objects meet orphaned ideas in BLOK Magazine,
— BLOK Magazine - Leen Voet in H ART,
— Anne-marie Poels - DEMEURE ET CIVILISATION,
— Jean-Baptiste Carobolante - l'art même - Martin Belou featured in The Word Magazine,
— Emi Vergels - Martin Belou in H ART,
— Sam Steverlynck - Martin Belou: Objects, Love and Patterns,
— Dagmar Dirkx - Laurie Charles: Le Chalet,
— Dagmar Dirkx - Martin Belou at CIAP featured on Art Viewer,
— Art Viewer - Martin Belou featured in KubaParis, Zeitschrift für junge Kunst,
— KubaParis - Laurie Charles featured in Subbacultcha,
— Elice Spillebeen - The Future of Not Working. Aline Bouvy in gesprek met curator Louise Osieka,
— Louise Osieka - Over het model van het kunstverein,
— Koen Brams
The black gold cookbook
auteur: Barbara Prada
download: barbara-menu-black-gold-spreads.pdf
Edible Library was een project van Bárbara Prada dat culmineerde in een immersieve kunstinstallatie, geproduceerd in het kader van Petrichor (13.09.20- 08.11.20), samengesteld door Lucie Ménard.
In het labyrint van schappen brengt de kunstenaar een selectie van lokale objecten en verhalen met betrek- king tot voedsel samen, bijgedragen door lokale producenten, inwoners en partners. De kunstenaar paste eclectische conserveringstechnieken toe, en veranderde de geselecteerde ingre- diënten in sculpturale maar nog steeds eetbare objecten. Het werk volgt de evolutie van de gastronomie in Genk voor en na de komst van de mijnen, een keerpunt dat een populatie van immigranten aantrok die nieuwe ingrediënten en recepten met zich meebracht die de lokale keuken nog steeds verrijken.
Onderstaand menu was oorspronkelijk bedacht als een culinaire performance, die geannuleerd moest worden vanwege COVID. Het menu is een artistieke reflectie op de evolutie van de culinaire cultuur en identiteit van Genk. Het is gebaseerd op Bárbara Prada’s onderzoek naar lokale ingrediënten, verhalen en culinaire privéarchieven. Het is nu toegankelijk gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in het herontdekken van deze verhalen in hun eigen keuken. Als u aan de evolutie van de virtuele Edible Library wilt bijdragen, stuur dan uw eigen culinaire herinnering, in de vorm van een tekst, een afbeelding of een audio opname, naar: ediblelibrary2020@gmail.com of tag het op Instagram (@PradaisBarbara #EdibleLibrary2020)
Met de steun van: Gilberte Claes & Luc Vleugels from Galleriet in Genk, Jos Coenegrachts & Marina Pauly from Coenegrachts Champignons in Riemst, Jacques Collen, Marie-Paule Claesen, Eddy Dieny, and Guido Zeelmaekers from Academie voor de Streekgebonden Gastronomie in Hasselt, Renaat Huygen from Slagmolen in Genk, Davy Jacobs from Jenever Museum in Hasselt, Eoin O'Reilly, Rosa Pedone, Stijn Van Renterghem, Fred Schotsmans from Imkerij ‘T Fleurtje in Genk, Luck Walschot.